viernes, 3 de junio de 2016

Calamars amb Vi i Ceba

INGREDIENTS
400 g de calamars nets
4 cebes
1 cabeça d'alls sencer
1 got de vi blanc (jo hi poso meitat "Gran Chef" meitat "Albarinyo")
mitja culleradeta de pebre blanca mòlta
un bon raig d'oli d'oliva
3 fulles de llorer
1 got d'aigua bullent
sal

ELABORACIÓ


1- Preparem els ingredients.
2- Tallarem els calamars a trossos amb la mida que vos agradi més.
3- Tallarem la ceba al gust, pot ser tallades generoses perquè te molt de temps de cocció i casi casi es fondrà.
4- L'all el posarem sencer però abans l'hem de pelar.
5- En una cassola hi posarem un bon raig d'oli d'oliva, i hi posem les fulles de llorer, juntament amb la ceba i l'all.
6- Deixem que es faci una mica. Remeneu-ho tot plegat, i afegirem els calamars.
7- Posau-li un poc de sal i pebre coent, al gust.
8- Seguidament posam un tassó del vi que hagueu escollit, qualsevol vi serveix però sempre n'hi ha que fan el plat més bo que d'altres.
9-I ara hem de deixar-ho coure a foc baix durant uns 70-75 minuts.
10- A mitja cocció hi afegirem un tassó d'aigua bullent.
11- Una vegada fet, tasteu-ho de sal i comproveu que el calamar està ben cuit. Deixeu reposar el plat una bona estona. Millor d'un dia per altre.
El plat es pot acompanyar amb el mateix vi que hem utilitzat per cuinar-lo. 

Esper que vos hagi agradat i proveu-ho, es un plat fàcil!

5 comentarios:

  1. Respuestas
    1. La veritat es que estàn boníssims! T'anim a que provis la recepta Adela.

      Eliminar
  2. Ja se de que sopare divendres, gràsis per la idea Damià!!

    ResponderEliminar
  3. Damià un dia podries dur una ració per provar mem que tal són!!

    ResponderEliminar